Radio Veronica 1959 - 1974

[4]


Rob Out verwoordde z’n teleurstelling als volgt in de Telegraaf.

Veronica als zeezender was “voorbij” en nu op naar de VOO, een gewone Hilversumse omroep.

In het Veronicablad schreef Rob het volgende korte en krachtige redactioneel.

foto Veronica foto Veronica foto Veronica foto Veronica foto Veronica
loep 1e kamer respijt
loep 1e kamer stemming verslag loep Leeuwarder Courant loep Telegraaf loep Veronicablad

Ook uit het land kwamen nog steeds steunbetuigingen binnen. Honderden foto’s met erg mooie ideeën en bouwsels werden in postbus 218 bezorgd.

Na de afwijzing werd er een grote advertentiecampagne gestart, nog steeds met de kreet: “Veronica moet aan land”.

Intussen had Rob Out met een kennelijk vooruitziende blik, half februari, aan iedereen gevraagd als hij of zij interesse had in een functie bij de toekomstige VOO, dit kenbaar te maken. Veronica kennende hadden vrij weinig mensen zoiets op papier gezet dus vroeg de secretaresse van Rob, Marijke Benkhard dit nogmaals aan iedereen.

Een enkele collega reageerde, getuige dit door mij “geanonimiseerde” briefje.

Rob Out had al een opzet gemaakt hoe de VOO er organisatorisch uit zou kunnen gaan zien. Dit is de ruwe notitie. Het kwam nog niet zo lang geleden boven water.

foto Veronica foto Veronica foto Veronica foto Veronica foto Veronica
loep Aktie, aktie! loep Veronica moet aan land loep memo Marijke loep sollicitatie loep opzetje Rob Out

foto Veronica
loep memo Lex
Met ingang van 24 februari werd besloten om aan het eind van het programma “Fietsen rond de tafel” de mensen aan boord de ruimte te geven een live half uur radio te maken. Tevens gingen we m.i.v. 1 maart weer uitzenden tot 02.00 uur in de nacht (daarvoor werd de zender om 24.00 uur uitgeschakeld). Lex Harding schreef over beide zaken een memo naar de collega’s aan boord.

Veronica in de huidige vorm was gedoemd te verdwijnen, dat werd dus duidelijk na de stemming in de Eerste Kamer. Alle pijlen werden gericht op het verkrijgen van een zendmachtiging als VOO. Er werden rayonvergaderingen belegd door het hele land en een keur van artiesten trad daar ook steeds op.

Alleen op de laatste vergadering in het Jaarbeursgebouw in Utrecht op 21 maart gebeurde er iets bijzonders. Er werd een concert gegeven door een klassiek orkest en enkele popartiesten, waaronder Liesbeth List, Emmy Verhey, Rogier van Otterloo, Rick van der Linden en Wim Overgauw. Van deze rayonvergadering werd een LP gemaakt.

In een beperkte oplage werd de LP verstuurd aan kamerleden en andere relaties.


Vervolg 1974 >>> pagina 5

 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers

 

Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter