zoek binnen Norderney192.nl


NORDERNEY192 NIEUWS:

Nieuw via onze Leden player………..
Geplaatst op 5 december 2017

​Er staan weer diverse oude-nieuwe programma’s klaar ter beluistering. Die zijn alleen toegankelijk voor onze donateurs. Dus……….

http://www.norderney192.nl/v_192lid.html

Teksten:© Stichting Norderney.

=============

Goud van Out 21 oktober 1972 12 -13 uur

Radio Veronica bestaat vandaag 12,5 jaar en de studio aan de Utrechtseweg is omgebouwd tot ontvangstruimte tbv de receptie voor dat jubileum. Vele artiesten komen even langs en dat kunnen we horen in deze prachtige aflevering van Goud van Out. Hans Mondt interviewt de zangeres Anneke Konings (???) en Klaas Vaak praat met George Baker. Daar tussen door reikt Rob Out prijzen uit omlijst met prachtige gouwe ouwe.

techniek Ad Bouman.

=================

JMHW-JoostMagHetWeten - de UK Top 20 17 juli 1965

Joost luistert naar de Engelse Top 20 van deze week.

=====================

Tineke en Harmen Siezen 26 augustus 1974 14-15 uur


in dit programma een telefoon gesprek met Suhandi ( Hans Oosterhof ) over z’n komst bij Veronica en hoe hij programmaleider is geworden.
Hij verteld over de kaping van de artiesten op 1 april van het schip.
Harmen Siezen verteld over ontstaan van het nieuws in november 1965

======================

Tineke - studio Eemdijk 18 juni 1971

Tinus was er een paar maanden niet. Ze had met Tony Vos (haar man en de bekende producer) een auto ongeluk gehad op weg naar een concert van Blood Sweat & Tears en was inmiddels zover hersteld dat er bij haar thuis in Eemdijk een studio werd geinstalleerd zodat ze de programma’s daar kon opnemen. Juul had de studio samen met Karel v.d. Woerd daar op zolder opgebouwd. Je kan de vogels ook horen. Dit was het 1e uur van het eerste programma daarvandaan. Techniek Juul Geleick.

De platen van zijn van Livin’ Blues, de Stones, Harry Nilsson, Buffie St. Marie en een lang nummer van de net uitgekomen lp van Yes. Tineke verteld dat Ad Bouman helemaal weg is van deze lp en ‘em een hele nacht al eens “voorgedraaid” heeft daar op de boerderij in Eemdijk, de woonplaats van Tineke.

=====================

Mix-Herman Stok en Lex Harding 9 februari 1971

Lex had zich in de Nieuwe Revu beklaagd over gebrek aan contact met HIII-collega’s en werd op 9 februari 1971 prompt door Herman Stok van “Mix” uitgenodigd.

In het programma een bijna beledigende anti-Hilversum III jingle, van Juul. Lex wordt fair door Stok ondervraagd over muziekkeuze, fanmail en verschillen tussen Hilversum III en Veronica. Lex was naar eigen zeggen voor ‘t eerst op de radio te horen bij het programma “Zet ‘m op”, maar dit vindt-ie de primeur in Hilversum

=====================

R&B hop - Joost de Draaijer en Harry Knipschild 24 oktober 1966

Een mooi programma met de volgende platen:

reach out i’ll be there - 4 tops
que sera, que sera - geno washington
baby - carla thomas
going to chigago blues (live) - lou rawls
baby i need your loving (medley) - 4 tops
but it’s allright - jj jackson
fa-fa-fa sad son - otis redding
write me a few lines - fred mcdouwel
these things will keep me loving you - velvets
don’t be a drop out - james brown
in the midnight hour - the elgins
heaven must have send you - the elgins
troubles of my own - fats domino
i just don’t know what to do - dionne warwick
holy cow - lee dorsey
it tears me up - percy sledge
don’t answer the door pt 1 - bb king
i’m ready for love - martha & the vandellas
sunny (instr.) - billy preston


=======================

Lex Harding show 15 januari 1971

Een mooie Lex Harding show zoals het hoort met prachtige platen.

=======================

Lex Harding show 27 augustus 1971

Nog een LHS ( LexHardingShow )

Tjjdens de aktie “gele kaart” die ingevuld kon worden met daarop; “Veronica blijft als U dat wilt”. Alarmschijf James Taylor-you’ve got a friend. Eerste deel van z’n twee-uurs-blok, een gewoon maar doelmatig programma, waarin opvalt hoe versleten sommige platen soms waren, hoe ze jengelden, en wat voor niveau-verschillen er in de uitzendingen waren. Met actienieuws (Lex vertelt waar de “Lexington-meisjes” met ledenkaarten te vinden zijn), verder lange promo voor Veronica-blad dat op 1 september gaat verschijnen en een drie-in-een van Ad Bouman . Commercials; Dansen bij Wim van Beek, Croma en Consulate. Techniek Ad Bouman.

==============


ABTT 1967 live vanuit Museum Rockart
Geplaatst op 4 december 2017

​Een laptopje helemaal netjes gereed maken om het streamgeluid voor de ABTT vanuit Hoek van Holland te verzorgen is natuurlijk héééél dom. Je moet gewoon zo’n ding, die al een paar maanden in de hoek ligt gewoon meenemen en aansluiten, dan is er niks aan de hand. Nu was de computer netjes schoongemaakt en bijgewerkt. Stom, stom, stom. Na 10 minuten zwart scherm en helemaal niets meer. Kan zo op de schroothoop. Gelukkig had ik de ABTT voor de zekerheid al opgenomen en in onze uitzendcomputer gepland. Vandaar ook de verwarring. Maar vrienden….deze toch wel unieke uitzending, vanaf de originele boordstudio, wordt herhaald vanavond 4 december en morgenavond 5 december van 22.00 uur tot 23.30 uur, aangevuld met nog meer tips voor de ABTT 1967.


Vinyl middag in RockArt
Geplaatst op 30 november 2017

​Zondag 3 december van 13.00 uur tot 17.00 uur vindt er in Museum RockArt een unieke vinylmiddag plaats. Radio Live Oranje gaat die middag live uitzenden vanaf de originele boordstudio van Radio Veronica die onderdeel uitmaakt van de vaste collectie van het museum.. Er worden singles gedraaid uit de collectie van Museum RockArt maar u als bezoeker mag ook uw eigen single meenemen die dan live op de radio te horen zal zijn. Als klap op de vuurpijl wordt vanaf 16.00 uur tot 17.00 uur de Adje Bouman Top Tien gepresenteerd door Radio Veronica icoon Ad Bouman.

Het laatste uur wordt ingevuld door niemand minder dan Veronica icoon Ad Bouman die een speciale aflevering van zijn legendarische programma ABTT (Adje Bouman Top Tien) live zal presenteren. Dit vindt dus plaats van 16.00 tot 17.00 uur, dezelfde tijd als waarop de ABTT wordt uitgezonden via 192 radio.

Tijdens de live uitzending van deze middag organiseert museum RockArt ook een vinylmarkt waar voor iedere beurs en voor ieders interessegebied leuk vinyl is aan te schaffen. U kunt uw aankoop dan ook direct laten draaien tijdens de uitzending van Radio Live Oranje die wordt verzorgd door de programmamakers van het programma Woensdag Centraal: Rob van Reeuwijk, Arjan Bosman en Eric van Rooij.


Rolling Stones Dag 12 oktober
Geplaatst op 11 oktober 2017

Vandaag is het 34 jaar geleden dat op Radio Veronica van 12 tot 3 uur ‘s nachts de Rolling Stones Dag werd uitgezonden. Veel Rolling Stones dus en veel originele programma’s van 12 oktober 1973.


Nurdie aansteker
Geplaatst op 24 september 2017

​Begin jaren 60 werd er op Radio Veronica erg veel reclame gemaakt voor de zgn. “Nurdie kousen”. De spot werd ingesproken door o.a. Tony Vos, Cees van Zijtveld en Gerard de Vries.

De kousen kwamen oorspronkelijk uit Duitsland en werden geïmporteerd door de heren Verweij.

Vorige week kwam bij een zoon van oom Bull deze aansteker boven water. Waarschijnlijk een kadootje van de Duitse fabrikant. Een waar “collectors item”.


Han Vastenburg huismeester Lapershoek overleden
Geplaatst op 23 september 2017

​Han Vastenburg (huismeester studio Lapershoek) is op 9 september j.l. overleden op 87 jarige leeftijd. Vanaf 1969 was Han in Lapershoek onze huismeester en hij repareerde veel zaken die “wij” weleens kapot maakten.

Han kwam in de jaren 50 in dienst bij Oom Jaap Verweij bij de kousenfabriek Excelsior in de Hilversumse Herenstraat als onderhoudsmonteur voor de breimachines.

Voor 1969 was hij al bij Veronica in dienst als chauffeur van de drive-in bus. Hij werd een soort manusje-van-alles, aangezien hij zeer technisch was.

Na 31-8-1974 was Han nog een jaar in dienst bij Radio Veronica voor onderhoud aan Lapershoek. Daara ging hij naar de VOO en verzorgde o.a. drive-in shows.

Wij wensen z’n familie veel sterkte toe met dit verlies.


Norbert Jürgens overleden
Geplaatst op 19 september 2017

​Op 15 september j.l. is Norbert Jürgens op 94 jarige leeftijd overleden.

Norbert was al vanaf het prille begin, november 1959, betrokken bij Radio Veronica in talrijke functies.

Tot op hoge leeftijd bezocht hij onze reunies en altijd beantwoordde hij onze vragen over de begin periode. Hij was de laatste jaren nog de enige die dat roemruchte begintijdperk had mee gemaakt. Daarmee is nu helaas voorgoed een einde gekomen.

Wij wensen z’n nabestaanden veel sterkte toe de komende tijd.


50ste ABTT
Geplaatst op 13 september 2017

​Maandag 18 september de 50ste uitzending van de ABTT (Adje Bouman Top Tien) op 192Radio, en ABTT.nl

De opname werd eerder gemaakt in Club 192 op de Scheveningse pier. De “leden” van de ABTT fanclub waren allemaal uitgenodigd om de opname bij te wonen. Het werd natuurlijk, in de beste traditie van de ABTT, een volstrekte chaos! Er waren diverse bekende gasten; o.a. Sjef van Oekel en Boudewijn de Groot. Zijn lp “Hoe sterk is de eenzame fietser” werd daar ten doop gehouden. Boudewijn trad ook nog live op (Met niet gestemde gitaar!) De 50ste ABTT uitzending is van 19.00 uur tot 23.00 uur.Pagina 8 van 54 pagina's: ‹ First  < 6 7 8 9 10 >  Last ›

Nieuwsarchief 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers
Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter