zoek binnen Norderney192.nl


NORDERNEY192 NIEUWS:

Veronica forum
Geplaatst op 21 januari 2009

Update: het forum is inmiddels geopend: Forum Stichting Norderney

Beste vrienden van de zeezender Radio Veronica. Het kon niet uitblijven, we liepen al een tijd rond met het plan om een speciale ontmoetingsplek te maken voor diegene die de zeezender Veronica een warm hart toedragen en daar met medestanders over willen corresponderen.
Welnu binnen afzienbare tijd zullen we daarom met een forum starten. En daar kunnen we met elkaar alleen over aan Radio Veronica gerelateerde zaken corresponderen. Voor andere zenders is al een voortreffelijk forum. Op het forum kun je ook berichten kwijt over bijvoorbeeld zaken die je over hebt en wilt ruilen met anderen. Wij zullen daar ook zaken aanbieden die overtollig zijn geworden in ons archief. Ook zal het mogelijk zijn om geluidsfragmenten rechtstreeks te posten!

Enfin, als het maar met Radio Veronica te maken heeft.

Het logboek op onze site zal dus ook verhuizen naar het forum.

Nog even geduld maar…........

Hier een foto van de bijeenkomst waar Ad Bouman met onze webmaster e.e.a. bespreekt in, waar kan het ook anders, Lapershoek.


Veronica bladen
Geplaatst op 20 januari 2009

Archiveren is vaak opruimen. Wij vonden in ons archief nog erg veel dubbele Veronica bladen uit de periode tot en met 1974. We zullen deze bladen op de eerst komende “Veronica dag” voor een kleine vergoeding aanbieden.

Er is ook een collectors item bij, een aantal bladen ingebonden uit 1972. Het is geen volledige jaargang.


Joost den Draaijer jarig
Geplaatst op 7 januari 2009

Vandaag viert oud collega en één van de steunpilaren van onze website Joost den Draaijer z’n 68ste verjaardag. Van harte!.

Hier een foto van Joost in studio 4 van de Zeedijk.

foto: © Ad Bouman-Stichting Norderney


Digitale archief
Geplaatst op 6 januari 2009

Het hele archief van Radio Veronica staat op 800 digitale DAT tapes. Omdat dat medium zo langzamerhand aan het eind van z’n levenscyclus is zijn we al deze DAT tapes om aan het zetten in hoge kwaliteit mp3 audio files.

Dat levert soms problemen op omdat de aanwezige DAT recorders al vele uren gedraaid hebben bij de opname en nu moeten ze al die uren weer draaien om de zaak in de computer “te spelen’. In dit geval APPLE MAC computers.

En Bas de kat controleert of alles wel goed gaat daar in de computer…..............


Aan de muur, bij de muur
Geplaatst op 2 januari 2009

Iedereen de beste wensen voor 2009!
2009 wordt vast en zeker een gedenkwaardig jaar!

We starten met wat oudere en nieuwe foto’s van Floyd, Mario en Per in Veronica aan de muur.


Eerste ABTT met beelden nu te bekijken en te beluisteren (update)
Geplaatst op 24 december 2008

Aflevering NUL:
(Linkerkanaal: hebben we beeld? Rechterkanaal: ja, we hebben beeld!)

Ad draait plaatjes (met beelden) uit zijn beginperiode bij Radio Veronica.

Ad is nog een beetje aan het inregelen. Daarom is deel 3 nog niet helemaal online. En mogelijk is de volgorde verkeerd. Check in ieder geval binnenkort nog een keer deze pagina. Typisch Veronica weer.

ABTT Vol 0 (part 1)

ABTT Vol 0 (part 1) hoge kwaliteit

ABTT Vol 0 (part 2)

ABTT Vol 0 (part 2) hoge kwaliteit

ABTT Vol 0 (part 3)

ABTT Vol 0 (part 3) hoge kwaliteit

ABTT Vol 0 (toegift)

ABTT Vol 0 (toegift) hoge kwaliteit

Veel kijkplezier.
Ad Bouman


Behouden vaart in 2009!
Geplaatst op 21 december 2008

15-dec-08


Met de benen op tafel
Geplaatst op 15 december 2008

“Met de benen op tafel” was een zondagmiddag programma in de tijd dat men nog in de huiskamer met een pintje naar de radio luisterde. Het programma werd gepresenteerd door Gaston Huysmans die in werkelijkheid Pierre van Ostade heette. En na elke plaat vertelde hij een soort mop. Pierre overleed op 13 oktober 2005 op 88 jarige leeftijd. Pierre was destijds in het dagelijks leven vertegenwoordiger van de Leidse platenmaatschappij CNR – Rood.

Met dit programma is iets merkwaardigs aan de hand; halverwege kondigt Gaston een soort kwis aan met platen uit de Top 40. Hij zegt,” technicus Arnold start de platen”……..en wat gebeurt er?…….helemaal niks!!! En na een paar seconden stilte zegt hij dat de oplossingen kunnen naar postbus enz. enz. Maar wat is er in de studio gebeurd? Technicus Arnold is “vergeten” de Top 40 fragmenten er in te monteren. En de band is zo uitgezonden! Maar met een mengeling van leuke platen; Help van Tony Ronald en een prachtige conference van Jan Blaaser. Techniek Nol Vis.

Geplaatst op de leden/donateur pagina.


Pagina 54 van 55 pagina's: ‹ First  < 52 53 54 55 > 

Nieuwsarchief 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers
Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter