zoek binnen Norderney192.nl


NORDERNEY192 NIEUWS:

Veronica bladen
Geplaatst op 20 januari 2009

Archiveren is vaak opruimen. Wij vonden in ons archief nog erg veel dubbele Veronica bladen uit de periode tot en met 1974. We zullen deze bladen op de eerst komende “Veronica dag” voor een kleine vergoeding aanbieden.

Er is ook een collectors item bij, een aantal bladen ingebonden uit 1972. Het is geen volledige jaargang.


Joost den Draaijer jarig
Geplaatst op 7 januari 2009

Vandaag viert oud collega en één van de steunpilaren van onze website Joost den Draaijer z’n 68ste verjaardag. Van harte!.

Hier een foto van Joost in studio 4 van de Zeedijk.

foto: © Ad Bouman-Stichting Norderney


Digitale archief
Geplaatst op 6 januari 2009

Het hele archief van Radio Veronica staat op 800 digitale DAT tapes. Omdat dat medium zo langzamerhand aan het eind van z’n levenscyclus is zijn we al deze DAT tapes om aan het zetten in hoge kwaliteit mp3 audio files.

Dat levert soms problemen op omdat de aanwezige DAT recorders al vele uren gedraaid hebben bij de opname en nu moeten ze al die uren weer draaien om de zaak in de computer “te spelen’. In dit geval APPLE MAC computers.

En Bas de kat controleert of alles wel goed gaat daar in de computer…..............


Aan de muur, bij de muur
Geplaatst op 2 januari 2009

Iedereen de beste wensen voor 2009!
2009 wordt vast en zeker een gedenkwaardig jaar!

We starten met wat oudere en nieuwe foto’s van Floyd, Mario en Per in Veronica aan de muur.


Eerste ABTT met beelden nu te bekijken en te beluisteren (update)
Geplaatst op 24 december 2008

Aflevering NUL:
(Linkerkanaal: hebben we beeld? Rechterkanaal: ja, we hebben beeld!)

Ad draait plaatjes (met beelden) uit zijn beginperiode bij Radio Veronica.

Ad is nog een beetje aan het inregelen. Daarom is deel 3 nog niet helemaal online. En mogelijk is de volgorde verkeerd. Check in ieder geval binnenkort nog een keer deze pagina. Typisch Veronica weer.

ABTT Vol 0 (part 1)

ABTT Vol 0 (part 1) hoge kwaliteit

ABTT Vol 0 (part 2)

ABTT Vol 0 (part 2) hoge kwaliteit

ABTT Vol 0 (part 3)

ABTT Vol 0 (part 3) hoge kwaliteit

ABTT Vol 0 (toegift)

ABTT Vol 0 (toegift) hoge kwaliteit

Veel kijkplezier.
Ad Bouman


Behouden vaart in 2009!
Geplaatst op 21 december 2008

15-dec-08


Met de benen op tafel
Geplaatst op 15 december 2008

“Met de benen op tafel” was een zondagmiddag programma in de tijd dat men nog in de huiskamer met een pintje naar de radio luisterde. Het programma werd gepresenteerd door Gaston Huysmans die in werkelijkheid Pierre van Ostade heette. En na elke plaat vertelde hij een soort mop. Pierre overleed op 13 oktober 2005 op 88 jarige leeftijd. Pierre was destijds in het dagelijks leven vertegenwoordiger van de Leidse platenmaatschappij CNR – Rood.

Met dit programma is iets merkwaardigs aan de hand; halverwege kondigt Gaston een soort kwis aan met platen uit de Top 40. Hij zegt,” technicus Arnold start de platen”……..en wat gebeurt er?…….helemaal niks!!! En na een paar seconden stilte zegt hij dat de oplossingen kunnen naar postbus enz. enz. Maar wat is er in de studio gebeurd? Technicus Arnold is “vergeten” de Top 40 fragmenten er in te monteren. En de band is zo uitgezonden! Maar met een mengeling van leuke platen; Help van Tony Ronald en een prachtige conference van Jan Blaaser. Techniek Nol Vis.

Geplaatst op de leden/donateur pagina.


Nieuwe bewerking actiejingles door Niels Zack
Geplaatst op 4 december 2008

Onze Norderney medewerker Niels Zack heeft de meersporenbanden van de actiejingles die Ad Bouman altijd bewaard heeft recent een bewerking gegeven.

Niels heeft de zangsporen breed uitgemixed en de backingtrack wat zachter zodat je de verschillende dubs van Patricia Paay en haar zus Yvonne met Okkie Huysden goed kan onderscheiden. Ad moet hier toendertijd al heel wat werk aan hebben gehad omdat er tijdens het inzingen nog met elkaar gepraat werd en de backing van “Love affair” liep niet synchroon met de zang (de recorder liep destijds waarschijnlijk niet op sync maar naband positie tijdens inzingen?). Dat laatste heeft Niels nu gecorrigeerd. Binnenkort komt er ook nog een goeie stereomix. Maar dit is dus maar een “sessie voorbeeld”. Op de bijgaande foto’s kunnen we Niels aan het werk zien. Het uiteindelijke resultaat kun je beluisteren op onzeleden/donateur pagina.


Pagina 53 van 54 pagina's: ‹ First  < 51 52 53 54 > 

Nieuwsarchief 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers
Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter