zoek binnen Norderney192.nl


NORDERNEY192 NIEUWS:

Speciale uitzending van “The Last Perfumed Garden” op 192Radio
Geplaatst op 13 augustus 2017

​John Peel werd als John Robert Parker Ravenscroft geboren op 30 augustus 1939, in Heswall, Cheshire, en hij werd opgeleid op de lagere openbare school in Shrewsbury en deed zijn dienstplicht in de Royal Artillery. Daarna werkte hij bij Townhead Molen in Rochdale, Lancashire, voordat hij naar Amerika verhuisde. Zijn eerste baan in de VS was bij de Dallas Cotton Exchange, maar zijn liefde voor de blues bracht hem tot het maken van een ​​gastoptreden op een lokaal radiostation, WRR. Toen de Beatles succes kregen in Amerika kwam ook het succes voor John Peel want hij was niet alleen Engelsman maar hanteerde zich van een typisch accent dat in Liverpool, waar ook the Beatles vandaan kwamen, werd gebruikt. Hij werd eerst door KLIF in Dallas ingehuurd als Beatles expert en kreeg vervolgens een volledige job bij KOMA in Oklahoma City, waarna KMEN in San Bernardino zijn derde werkgever werd.

Hij huwde er maar zag vrij snel de vergissing van dit besluit in en besloot snel naar Engeland terug te keren. In de VS had hij al gelezen van het succes van de zeezenders en via een buurman van zijn moeder kwam hij in contact met Radio London. Op basis van zijn ervaring op de Amerikaanse radio, werd John onmiddellijk een baan aangeboden en vanaf maart 1967 werkte hij op het zendschip Galaxy. Zoals gebruikelijk kreeg nieuwste deejay altijd twee programma’s. Overdag voor de deejay die op verlof was en de uren tussen middernacht en 2 uur. Tijdens het werken in Amerika had John, die op Radio London de naam John Peel aannam, zeer bewust de “underground” muziek gevolgd. Het was het hippie tijdperk en tientallen nieuwe groepen waren in opkomst. John besloot om het beste van deze nieuwe muziek in te passen in zijn ‘late night-programma’ met de naam Perfumed Garden. Het was het programma om naar te luisteren en op 14 augustus van middernacht tot zes uur in de ochtend, 50 jaar nadat de laatste Perfumed Garden werd uitgezonden, staan wij er bij stil via een Nederlandstalige versie van ‘The last perfumed garden’ in de presentatie van Hans Knot en Oeds Jan Koster.


Uniek! De allerlaatste Fab Forty van Radio London helemaal origineel!
Geplaatst op 4 augustus 2017

​Op maandag 14 augustus 1967 om 15:00 stopten de uitzendingen van Radio London voorgoed. Het station had toen ruim 2½ jaar bestaan. Ondanks die korte periode heeft het station een enorme impact gehad en dat blijkt alleen al uit het feit dat 192radio 50 jaar na dato de fameuze Fab Forty uitzendt zoals die destijds door Radio London werd samengesteld. Het grote verschil met andere hitparades was dat er vaak singles in stonden die nog niet eens uitgekomen waren, en dat er nummers hoog in de top 10 stonden die in de reguliere charts net binnenkwamen. Je zou die Fab Forty haast een soort tipparade kunnen noemen. Die van 6 augustus 1967 was de allerlaatste. Blijkbaar was de toestand in verband met de sluiting zowel in de kantoren aan Curzon Street, als op het zendschip de Galaxy te chaotisch om nog een Fab Forty voor 13 augustus samen te stellen. Zoals de trouwe luisteraars weten heeft Frank van Agtmaal tot nu toe de Fab Forty op fantastische wijze gepresenteerd, maar de allerlaatste wordt gepresenteerd door…......Tommy Vance. Toen ik een aantal jaren geleden op aanraden van Rob Mesander begon met het bijeenrapen en downloaden van allemaal stukken en stukjes opname, wist ik nog niet dat dat zou leiden tot de complete uitzending. Het is ook meteen de enige Fab Forty die in z’n geheel bewaard gebleven is. Heel veel luisterplezier bij dit unieke stuk radionostalgie!

Kees Brinkerink.


UK Top 40 finito
Geplaatst op 4 augustus 2017

Het programma de UK Top 40 geproduceerd door Ronny Harnie is inmiddels gestopt. Tot de nieuwe programmering van 1 september a.s. zijn er enkel herhalingen van de UK Top 40 te beluisteren van 20.00 uur tot 22.00 uur op de zaterdagavond.

Radio 192, en de luisteraars bedanken Ronny voor de fijne radioprogramma’s van de UK Top 40. Ondanks zijn drukke werkzaamheden is Ronny aan het bekijken of hij in de toekomst misschien nog een programma kan produceren voor Radio192.


“ABTT 1967” op vakantie
Geplaatst op 22 juli 2017

​In 1967 was Adriaan met Pa en Ma, en vriend Gerrit de Gast op vakantie naar Lazise aan het Gardameer. Speciaal voor deze vakantie aangeschaft een Philitina grammofoon op batterijen. Welke singles er gedraaid werden op camping ‘Spiaggia d’Oro’ kun je horen in de ABTT van 1967 op 192Radio.


Tom Blom overleden
Geplaatst op 4 juli 2017

​Een legendarisch radiolegende is niet meer. Vanavond op 192Radio van 20.40 (opname te laat gestart!) tot 23.00 een herhaling van het “live” programma Sangria op Radio192, gepresenteerd door Tom Blom met als gast Herman Stok. De producer was Bruno de Vos. Daarna The Music Time Machine met Willy Kramer.


Wim van de Water 60!
Geplaatst op 30 juni 2017

Stichting Norderney feliciteert Wim “Mediapages” van de Water van harte met zijn 60e verjaardag vandaag.


Memories: Dick Kos beschrijft zijn herinneringen aan Veronica
Geplaatst op 27 juni 2017

Dick begint met de tekst: “We worden steeds ouder en de tijd van de zeezenders drijft steeds verder van ons weg. Ik ben geboren in 1961 toen Veronica al bestond en was slechts 13 jaar oud in 1974 en heb van Veronica dus eigenlijk alleen maar de laatste jaren bewust meegemaakt. Ik was toen wel een grote fan. Ik herinner me nog heel goed de strijd om het behoud van de zeezenders en de populariteit. Vanaf 1971 tot en met het eind in 1974 heb ik het toch heel intensief gevolgd.”

Lees verder op memories

Herinneringen van Dick Kos aan Veronica


De ABTT stream via abtt.nl stopt op 30 mei om 18.00 uur.
Geplaatst op 26 mei 2017

​Ja, ja, precies 10 jaar geleden begon de abtt.nl met uitzenden via abtt.nl om 18.00 uur vanuit ‘Het Praethuys’ in Nieuw Loosdrecht. Vele bekende Nederlanders waren daar bij aanwezig. Ik vierde daar ook mijn verjaardag op dat moment, maar dit geheel terzijde. Op 30 mei 2017 om 18.00 uur gaat de stekker eruit. Dat ikzelf met veel plezier vaak luister, (soms de enige) weegt niet op tegen de hoge kosten. En….het vele werk dat het hele ABTT team dagelijks moet verrichten gaat ons ook opbreken (korreltje zout). De ABTT, oude en nieuwe stijl is er nog via 192Radio en KXRadio (zondagavond van 23.00 uur tot 24.00 uur, na de MBTT). Geen laatste woorden om 18.00 uur, wel Fields.

Ad Bouman - www.abtt.nl


Pagina 12 van 57 pagina's: ‹ First  < 10 11 12 13 14 >  Last ›

Nieuwsarchief 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers
Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter