zoek binnen Norderney192.nl


NORDERNEY192 NIEUWS:

Kerst bij Veronica
Geplaatst op 21 december 2017

​Zaterdag de 23e december tussen 20 en 21 uur weer een paar mooie singles die we in de Veronica discotheek hadden. Hits gelardeerd met kerst platen.

Kerst was bij Veronica altijd een hele planning die de laatste jaren werd gedaan door Hans Mondt. Iedereen kon z’n wensen kenbaar maken.

Luister naar de muziek en hoe Henk van Dorp en Henk Terlingen in 1967 een ode aan kerst brachten en lees ook het memo van Hans betreffende kerst in 1973.


nieuwe oude banden
Geplaatst op 20 december 2017

​Zo vlak voor de Kerst werden we verblijd met een doos banden met daarop opnamen van programma’s uit de jaren 60 en 70. De gulle gever was de zolder aan het opruimen en vond ze. Maar ja, het volgende probleem was de niet meer aanwezige bandrecorder. Dus hij nam kontakt met ons op en schonk de banden. Wij gaan ze binnenkort digitaliseren en zijn reuze benieuwd wat er allemaal op staat.

Bedankt Rob !!!!!!


Juul’s vinyl uit de Veronica discotheek
Geplaatst op 13 december 2017

​Zaterdagavond 16 december om 20.00 uur is het weer zover, een uur lang vinyl uit de Veronica discotheek. In 1973 werd bedacht dat het toch wel handig was om aan boord een aantal banden met NS ( NonStop) platen te hebben. Die konden dan gedraaid worden bij “nacht en ontij”.

Die banden werden gemaakt door de technici die ook hun eigen platen mochten uitzoeken. Als het maar “herkenbare” platen waren. In ons archief vond ik een band die ik zelf gemaakt had. Het was NS band nummer “72”. De gedraaide platen moesten getypt worden en op de doos geplakt worden. Kijk maar naar de originele band, zoals die naar de Norderney ging. Of ie ooit uitgezonden is ?……………..

Achteraf zie ik dat ik, fan van Boudewijn de Groot als ik was en ben, er 3 platen van hem in gedraaid heb. Met de kennis van nu vind ik dat programmatisch natuurlijk geen goed idee!


Juul’s vinyl uit de Veronica discotheek
Geplaatst op 7 december 2017

​Zaterdag avond 9 december om 20.00 uur weer een nieuwe aflevering met vinyl uit de Veronica discotheek.

Een paar leuke singles passeren de revue, allemaal in mono zoals ze toen werden uitgebracht.

Les Baroques
Harry Nilsson
American Breed met de originele mono “Bend me Shape” single.

Het was één van de eerste singles die ik mocht-moest draaien bij Joost de Draaijer toen ik net bij Veronica werkte.
Wel spannend, werken met Joost !.

http://www.norderney192.nl/historie_1967_4.html

The Blue Diamonds
The Pentangle, een folk groep uit Engeland met het prachtige “Light Flight” uit 1969.
En zeer speciaal de USA versie van de Animals hit “House of the rising sun”. Omdat ruim 4 minuten te lang was in Amerika knipte men er bij MGM records gewoon een stuk uit zodat ie net 2’58” werd !
We hadden ‘em in de Veronica discotheek en hij zit in dit programma met aan en afkondiging van Joost de Draaijer.


Nieuw via onze Leden player………..
Geplaatst op 5 december 2017

​Er staan weer diverse oude-nieuwe programma’s klaar ter beluistering. Die zijn alleen toegankelijk voor onze donateurs. Dus……….

http://www.norderney192.nl/v_192lid.html

Teksten:© Stichting Norderney.

=============

Goud van Out 21 oktober 1972 12 -13 uur

Radio Veronica bestaat vandaag 12,5 jaar en de studio aan de Utrechtseweg is omgebouwd tot ontvangstruimte tbv de receptie voor dat jubileum. Vele artiesten komen even langs en dat kunnen we horen in deze prachtige aflevering van Goud van Out. Hans Mondt interviewt de zangeres Anneke Konings (???) en Klaas Vaak praat met George Baker. Daar tussen door reikt Rob Out prijzen uit omlijst met prachtige gouwe ouwe.

techniek Ad Bouman.

=================

JMHW-JoostMagHetWeten - de UK Top 20 17 juli 1965

Joost luistert naar de Engelse Top 20 van deze week.

=====================

Tineke en Harmen Siezen 26 augustus 1974 14-15 uur


in dit programma een telefoon gesprek met Suhandi ( Hans Oosterhof ) over z’n komst bij Veronica en hoe hij programmaleider is geworden.
Hij verteld over de kaping van de artiesten op 1 april van het schip.
Harmen Siezen verteld over ontstaan van het nieuws in november 1965

======================

Tineke - studio Eemdijk 18 juni 1971

Tinus was er een paar maanden niet. Ze had met Tony Vos (haar man en de bekende producer) een auto ongeluk gehad op weg naar een concert van Blood Sweat & Tears en was inmiddels zover hersteld dat er bij haar thuis in Eemdijk een studio werd geinstalleerd zodat ze de programma’s daar kon opnemen. Juul had de studio samen met Karel v.d. Woerd daar op zolder opgebouwd. Je kan de vogels ook horen. Dit was het 1e uur van het eerste programma daarvandaan. Techniek Juul Geleick.

De platen van zijn van Livin’ Blues, de Stones, Harry Nilsson, Buffie St. Marie en een lang nummer van de net uitgekomen lp van Yes. Tineke verteld dat Ad Bouman helemaal weg is van deze lp en ‘em een hele nacht al eens “voorgedraaid” heeft daar op de boerderij in Eemdijk, de woonplaats van Tineke.

=====================

Mix-Herman Stok en Lex Harding 9 februari 1971

Lex had zich in de Nieuwe Revu beklaagd over gebrek aan contact met HIII-collega’s en werd op 9 februari 1971 prompt door Herman Stok van “Mix” uitgenodigd.

In het programma een bijna beledigende anti-Hilversum III jingle, van Juul. Lex wordt fair door Stok ondervraagd over muziekkeuze, fanmail en verschillen tussen Hilversum III en Veronica. Lex was naar eigen zeggen voor ‘t eerst op de radio te horen bij het programma “Zet ‘m op”, maar dit vindt-ie de primeur in Hilversum

=====================

R&B hop - Joost de Draaijer en Harry Knipschild 24 oktober 1966

Een mooi programma met de volgende platen:

reach out i’ll be there - 4 tops
que sera, que sera - geno washington
baby - carla thomas
going to chigago blues (live) - lou rawls
baby i need your loving (medley) - 4 tops
but it’s allright - jj jackson
fa-fa-fa sad son - otis redding
write me a few lines - fred mcdouwel
these things will keep me loving you - velvets
don’t be a drop out - james brown
in the midnight hour - the elgins
heaven must have send you - the elgins
troubles of my own - fats domino
i just don’t know what to do - dionne warwick
holy cow - lee dorsey
it tears me up - percy sledge
don’t answer the door pt 1 - bb king
i’m ready for love - martha & the vandellas
sunny (instr.) - billy preston


=======================

Lex Harding show 15 januari 1971

Een mooie Lex Harding show zoals het hoort met prachtige platen.

=======================

Lex Harding show 27 augustus 1971

Nog een LHS ( LexHardingShow )

Tjjdens de aktie “gele kaart” die ingevuld kon worden met daarop; “Veronica blijft als U dat wilt”. Alarmschijf James Taylor-you’ve got a friend. Eerste deel van z’n twee-uurs-blok, een gewoon maar doelmatig programma, waarin opvalt hoe versleten sommige platen soms waren, hoe ze jengelden, en wat voor niveau-verschillen er in de uitzendingen waren. Met actienieuws (Lex vertelt waar de “Lexington-meisjes” met ledenkaarten te vinden zijn), verder lange promo voor Veronica-blad dat op 1 september gaat verschijnen en een drie-in-een van Ad Bouman . Commercials; Dansen bij Wim van Beek, Croma en Consulate. Techniek Ad Bouman.

==============


ABTT 1967 live vanuit Museum Rockart
Geplaatst op 4 december 2017

​Een laptopje helemaal netjes gereed maken om het streamgeluid voor de ABTT vanuit Hoek van Holland te verzorgen is natuurlijk héééél dom. Je moet gewoon zo’n ding, die al een paar maanden in de hoek ligt gewoon meenemen en aansluiten, dan is er niks aan de hand. Nu was de computer netjes schoongemaakt en bijgewerkt. Stom, stom, stom. Na 10 minuten zwart scherm en helemaal niets meer. Kan zo op de schroothoop. Gelukkig had ik de ABTT voor de zekerheid al opgenomen en in onze uitzendcomputer gepland. Vandaar ook de verwarring. Maar vrienden….deze toch wel unieke uitzending, vanaf de originele boordstudio, wordt herhaald vanavond 4 december en morgenavond 5 december van 22.00 uur tot 23.30 uur, aangevuld met nog meer tips voor de ABTT 1967.


Vinyl middag in RockArt
Geplaatst op 30 november 2017

​Zondag 3 december van 13.00 uur tot 17.00 uur vindt er in Museum RockArt een unieke vinylmiddag plaats. Radio Live Oranje gaat die middag live uitzenden vanaf de originele boordstudio van Radio Veronica die onderdeel uitmaakt van de vaste collectie van het museum.. Er worden singles gedraaid uit de collectie van Museum RockArt maar u als bezoeker mag ook uw eigen single meenemen die dan live op de radio te horen zal zijn. Als klap op de vuurpijl wordt vanaf 16.00 uur tot 17.00 uur de Adje Bouman Top Tien gepresenteerd door Radio Veronica icoon Ad Bouman.

Het laatste uur wordt ingevuld door niemand minder dan Veronica icoon Ad Bouman die een speciale aflevering van zijn legendarische programma ABTT (Adje Bouman Top Tien) live zal presenteren. Dit vindt dus plaats van 16.00 tot 17.00 uur, dezelfde tijd als waarop de ABTT wordt uitgezonden via 192 radio.

Tijdens de live uitzending van deze middag organiseert museum RockArt ook een vinylmarkt waar voor iedere beurs en voor ieders interessegebied leuk vinyl is aan te schaffen. U kunt uw aankoop dan ook direct laten draaien tijdens de uitzending van Radio Live Oranje die wordt verzorgd door de programmamakers van het programma Woensdag Centraal: Rob van Reeuwijk, Arjan Bosman en Eric van Rooij.


Rolling Stones Dag 12 oktober
Geplaatst op 11 oktober 2017

Vandaag is het 34 jaar geleden dat op Radio Veronica van 12 tot 3 uur ‘s nachts de Rolling Stones Dag werd uitgezonden. Veel Rolling Stones dus en veel originele programma’s van 12 oktober 1973.


Pagina 10 van 57 pagina's: ‹ First  < 8 9 10 11 12 >  Last ›

Nieuwsarchief 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers
Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter