zoek binnen Norderney192.nl


NORDERNEY192 NIEUWS:

Nr. 1 in ABTT nu ook te Zien!
Geplaatst op 2 november 2010

Vanaf nu is er op de ABTT.nlwebsite de Nr. 1 in de ABTT ook te zien. Klik op de player (onder de lijst en tekst)


De Nationale Zaterdagmiddag Gebeurtenis
Geplaatst op 19 oktober 2010

De nationale zaterdagmiddaggebeurtenis - live, die iedere zaterdag via onze stream te beluisteren is, kun je nu voortaan via een “uitzending gemist” optie ook via de donateurs-leden pagina beluisteren. Voor al diegenen die ‘m gemist hebben op het uitzendtijdstip komen ze na een paar dagen beschikbaar.

Voor diegenen die nog geen donateur zijn, dat kan makkelijk > http://www.norderney192.nl/v_192lid.html

Daar zullen de programma’s enige dagen blijven staan om daarna weer ververst te worden.


Harry’s boek
Geplaatst op 8 oktober 2010

Oud Veronica collega studeerde door en werd “dr” als historicus. Hij studeerde af in Leiden dat was ook de plaats waar gisteravond z’n boek met verhalen uit de geschiedenis van de popmuziek ten doop werd gehouden. Het eerste exemplaar ging naar Leo Blokhuis, op de foto links.

Het was een feestelijke gebeurtenis met een hoog reünie-gehalte.

Hieronder de tekst die Harry bij z’n uitnodiging had gedaan. En een foto van de uitreiking gisteravond in Leiden.

==========================================

Als je een boek schrijft weet je nooit wat er gaat gebeuren. Het is alweer bijna drie jaar geleden dat ‘Soldaten van God’ verscheen. Plotseling was ik ‘schrijver’ geworden. Ik wist niet wat me overkwam. In een mum van tijd kwamen er mensen van diverse kranten bij me thuis op bezoek. Bovendien werd ik vele malen uitgenodigd om in radioprogramma’s te verschijnen. Begin 2008 was er zelfs een week dat ik elke dag op de radio was. Een paar maanden later werd ‘Soldaten van God’ genomineerd voor de Grote Geschiedenis Prijs. Mijn ‘eersteling’ werd door ‘deskundigen’ zo maar uitgeroepen tot een van de beste geschiedenisboeken van het jaar.

Al eerder was ik begonnen met het schrijven over de geschiedenis van de popmuziek. Meer dan een kwart eeuw was ik werkzaam in die wereld, bij diverse grammofoonplatenmaatschappijen. Bovendien maakte ik acht jaar lang programma’s bij radio Veronica, produceerde in 1973 namens de muziekindustrie het Popgala voor de VARA-televisie en schreef voor ontelbaar veel blaadjes, krantjes en muziekbladen. De laatste jaren ben ik me als een ‘wijze’ maar ook grijze historicus opnieuw met de popmuziek gaan bezighouden en dat doe ik nog steeds. Het eerste resultaat van mijn onderzoek is het boek ‘Money Money Money? Verhalen uit de geschiedenis van de popmuziek. Deel 1’. Ik ben er trots op dat het wordt uitgegeven door Conserve, de uitgeverij van mijn voormalige collega Kees de Bakker. Kees was in de periode 1974-1976 perschef bij platenmaatschappij Polydor.

Het boek ziet er met 352 pagina’s met verhalen en foto’s, al zeg ik het zelf, prachtig uit. Dat komt mede door Hans Becker die verantwoordelijk is voor de foto’s/illustraties. Hans verzorgde jarenlang het popjournaal van radio Veronica.


De Nationale Zaterdagmiddag Gebeurtenis
Geplaatst op 30 september 2010

Vanaf Zaterdag 2 Oktober is de Radio Veronica Top 40 een half uur langer! De Top 40 begint dan om 13.30uur vooraf gegaan door een half uur Goud van Out.


Norderney aan de kade en aan de muur
Geplaatst op 6 september 2010

Henriette uit Hoogeveen heeft het Veronicaschip geschilderd. En Gertjan was in Antwerpen deze zomer.

Afbeeldingen toegevoegd op pagina aan de muur >


1974 – “Zo te sterven op het water ...”
Geplaatst op 1 september 2010

Eindelijk is het dan zover, de geschiedenis van Radio Veronica is af!

7 jaar research en het doorspitten van archieven heeft een mooi beeld opgeleverd van de geschiedenis van Radio Veronica en dan nu op onze website het verhaal over het laatste jaar. Veel nog nooit gepubliceerde documenten zijn er te lezen en evenzovele opnamen zijn er te beluisteren.

Veel leesplezier.

Juul Geleick

Historie Radio Veronica 1959-1974: 1974


31 augustus 2010 live: De Geschiedenis van de Zeezenders
Geplaatst op 27 augustus 2010

De Stichting Norderney en Museum Rock Art met medewerking van OffShore Radio presenteren 31 augustus a.s ‘De geschiedenis van de Zeezenders’.
Op dinsdag 31 augustus, “The day the music died”, wordt er vanuit Museum RockArt een live radio uitzending verzorgd door oud zeezender medewerkers.
De live uitzendingen zullen via 192radio.nl maar ook via de AM 1395 - 1584 - 1224 en 1332 Khz te beluisteren zijn. De live uitzendingen in het museum zijn uiteraard bij te wonen voor publiek.
Meer info en programmering 31 augustus 2010 >


Veronica jingles CD
Geplaatst op 26 augustus 2010

De “Staatsie foto” van de uitreiking van het eerste exemplaar aan Joost op 26 augustus 2010.

vlnr. Jelle Boonstra, Joost, Ad Bouman, Benno Roozen. Zittend Juul Geleick .

Alle jinglepakketten van de zeezender Radio Veronica na 36 jaar op CD

Voor het eerst in de geschiedenis van Radio Veronica staan alle jinglepakketten van deze zeezender op CD. Rechtstreeks van de mastertapes, dus in een kwaliteit zoals de jingles nog nooit te horen zijn geweest. De CD is het resultaat van samenwerking tussen het “Genootschap radiojingles en –tunes” en de Stichting Norderney.

Meer informatie spoedig op de website van het Jingle Genootschap en de Stichting Norderney.

www.jingleweb.nl


Pagina 49 van 57 pagina's: ‹ First  < 47 48 49 50 51 >  Last ›

Nieuwsarchief 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers
Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter