zoek binnen Norderney192.nl


NORDERNEY192 NIEUWS:

De VinylShow met Annoeska Drankier en Rob Schel in de herhaling.
Geplaatst op 22 juli 2016

​De 3 Vinyl~Shows van Annoeska Drankier, die zijn opgenomen in Museum Rock Art te Hoek van Holland, worden vanaf a.s zaterdag 23 juli 2016 herhaald van 18.00 uur tot 19.00 uur op 192Radio. De techniek is in handen van Rob Schel.


Nieuw op zondagavond om 18 u: de zomer van 1976
Geplaatst op 10 juli 2016

Uitzending op de stream van 192Radio, zondag 10 juli 2016 van 18u tot 19u. Productie Ronny Harnie

​Veertig jaar geleden maakten we de langste en warmste zomer van de vorige eeuw mee.

192Radio blikt 8 zomerse zondagavonden non-stop terug op deze mooie periode met de leukste hits en tips van juli en augustus 1976.

Met vanavond: The Steve Harley Band, Fools Gold, The Dyke Brothers Band, Jesse Green, Peter Frampton, Emmylou Harris, Jeanne Manson, The Real Thing, Rod Stewart, Neil Diamond, Sutherland Brothers & Quiver, Queen, Roxy Music, Thin Lizzy, Maxime Nightingale, KC & The Sunshine Band en Bots.


Nieuw! Jukebox - Veronica’s verzoekplaten programma
Geplaatst op 1 juli 2016

Vanaf maandag 4 juli is de Jukebox terug! Het verzoekplaten programma de Jukebox wordt door Gerard en Theo nieuw leven ingeblazen op maandagavond van 18.00 uur tot 19.00 uur op 192Radio.

Verzoekjes voor de Jukebox kun je sturen aan:

veronicajukebox@gmail.com


Museum Rock Art tijdelijk gesloten
Geplaatst op 25 juni 2016

Museum RockArt ernstig getroffen door noodweer

Museum RockArt te Hoek van Holland is in de nacht van woensdag 22 op donderdag 23
juni ernstig getroffen door het zware noodweer dat over een deel van Nederland
trok. Het volledige museum heeft hier door ernstige (riool-) waterschade
opgelopen, waarbij de vloeren volledig blank kwamen te staan. Na overleg met
diverse partijen hebben Jaap en Jacqueline Schut, directie van het museum,
vrijdag helaas moeten besluiten om het volledige museum te ontruimen. Dit is een
enorme tegenslag voor het RockArt team, het museum was net helemaal klaar voor
de zomerperiode. Museum RockArt, waar een overzicht van 60 jaar popmuziek is te
zien, is regelmatig een bedevaartsoort voor muziek en cultuur
liefhebbers.

Gelukkig zijn de historische studio’s van de voormalige
zeezender Radio Veronica die in het museum staan en het grootste deel van de
unieke collectie uit 60 jaar popgeschiedenis bewaard gebleven. Jaap en
Jacqueline Schut zijn, samen met een team vrijwilligers, vanaf afgelopen
donderdag vrijwel non stop bezig om de Radio Veronica studio’s en de rest van
de collectie te redden.

Museum RockArt directeur Jaap Schut zegt aangeslagen: “Dit is
een regelrechte ramp voor het museum. Alles wat we de afgelopen jaren hebben
opgebouwd hebben we uit het museum moeten halen. Gelukkig krijgen we uit het
hele land steun betuigingen en dat doet ons echt heel erg goed. We werken met
z’n allen heel hard om het museum zo snel mogelijk weer open te kunnen stellen,
maar dat zal helaas nog wel een paar weken duren”.


ABTT 101 van 19.00 tot 20.00 uur
Geplaatst op 20 juni 2016

​De ABTT 101, die ontstond tijdens de 100ste uitzending van de ABTT op Radio Veronica, wordt de komende 2 weken in zijn geheel uitgezonden op 192Radio en de ABTT.nl. Ieder maandag en dinsdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur. De herhaling is op vrijdagavond van 19.00 uur tot 23.00 uur. De ABTT 101 op 192Radio en de ABTT.nl, in de Lexjo!


192 Museum
Geplaatst op 16 juni 2016

Persbericht
16 juni 2016

192 museum over de geschiedenis van de zeezenders

- opent op 31 augustus -

Op 31 augustus 2016, precies 42 jaar nadat Radio Veronica haar uitzendingen vanaf de Noordzee moest staken, opent in Nijkerk een expositie over de geschiedenis van de zeezenders in het algemeen en van Radio Veronica in het bijzonder. Onder de noemer ‘192 museum’ is de expositie te zien op de eerste verdieping van het gebouw waar ook de studio’s van 192TV, Café 192 en het onlangs geopende ‘Demis Roussos museum’ zijn gevestigd. De expositie geeft een overzicht van de zeezenders die in de jaren 60 en 70 voornamelijk in de Noordzee geankerd waren zoals Radio Caroline, Radio Londen, Radio Dolfijn, Radio Mi Amigo, Capital Radio, Radio Noordzee en natuurlijk Radio Veronica. De zenders waren net zo beroemd als de roemruchte schepen vanaf waar ze uitzonden: de Ross Revenge, de Mebo II, de Laissez Faire, de Mi Amigo en de Norderney. Maar ook het Rem-eiland komt aan bod. Van de belangrijkste schepen zijn prachtige modellen te zien.

De geschiedenis van Radio Veronica is verdeeld over een aantal kamers, die chronologisch zijn ingericht: ‘De beginjaren’, ‘Summer of Love’, ‘Nederpop’, ‘Veronica blijft, als u dat wilt’ en ‘Het laatste uur’. Van de vele filmbeelden over de zeezenders is een selectie gemaakt die in een apart zaaltje vertoond wordt. Aan de ‘Top 40’ is een aparte kamer gewijd, die zich niet beperkt tot de periode van de zeezender.

In de expositieruimtes zullen delen van oude radioprogramma’s, tunes en jingles te horen zijn. Er worden twee verschillende radiostudio’s ingericht, uitgerust met de originele apparatuur, alsmede een ‘Drive In Show-Bar’. Er zullen technische spullen, radio’s, banden, awards, gouden platen, posters, T shirts, stickers, foto’s, singles, LP’s, knipsels en boeken te zien zijn. Natuurlijk is er ook een portrettengalerij met foto’s van alle presentatoren en disc-jockeys.

Het museum is een initiatief van Bert van Breda (192TV, BR music), Lex Harding, Ad Bouman en Juul Geleick van de Stichting Norderney en René Kroon (192TV). De inrichting van de expositie wordt verzorgd door Jaap Schut van Museum Rock Art in Hoek van Holland, waarmee een nauw samenwerkingsverband is afgesproken.

Lex Harding: ‘Het is een periode uit mijn werkzame leven die ik eigenlijk lang geleden afgesloten had. Maar gaandeweg is mijn enthousiasme voor dit project gegroeid en besef ik des te meer hoe bijzonder het allemaal was: de pioniersgeest van de gebroeders Verweij, de ongelijke strijd tegen een overheid, die haar grip op de media kostte wat kost niet wilde loslaten, de eerste radioreclames, de introductie van de Top 40, popradio met horizontale programmering. Maar vooral besef ik hoe bevoorrecht ik ben dat ik dat allemaal van nabij heb meegemaakt en hoe ik deel was van een revolutie die in de tweede helft van de jaren 60 van de vorige eeuw vooral werd ingegeven door bevlogen popmuzikanten, die zich afkeerden van de gevestigde orde en de manier van leven van na de Tweede Wereldoorlog. ‘The times they are a changing’, Bob Dylan zong het en zo was het. Ik stond er middenin en deed er enthousiast aan mee. Ik denk dat het vooral die periode was die me gemaakt heeft tot wat ik ben’.


De Norderney door Hans bij Johan
Geplaatst op 4 juni 2016

Een foto van het prachtige model van zendschip Norderney bij Veronicafan Johan Schot. Het model is gemaakt door Hans Hettelder.

Veronica aan de muur >


28 mei 2016: Radiodag in Gistel, Belgïe
Geplaatst op 31 mei 2016

​Vrienden,

Het programma wat we hebben gemaakt op de Radiodag in Belgïe kon door een technisch probleem gisteravond helaas niet uitgezonden worden.

Donderdagavond a.s. om 20 uur in de herkansing bij 192 radio.

www.192radio.nl

www.miamigo40.be/nl/radiodag-be/


Pagina 14 van 54 pagina's: ‹ First  < 12 13 14 15 16 >  Last ›

Nieuwsarchief 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers
Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter