zoek binnen Norderney192.nl


NORDERNEY192 NIEUWS:

The Fifties verplaatst!
Geplaatst op 8 oktober 2016

Op verzoek van vele luisteraars…. is het programma The Fifties met The Good Guys (Frank en Timo) verplaatst van zondagochtend (11-12) naar de zondagavond, (19-20) meteen na de Jukebox. Van 11-12 op zondag is het weer tijd voor de Guilty Pleasures.


1ste Klap is een daalder waard
Geplaatst op 2 oktober 2016

​De 50ties zijn een tijdje terug, maar om nu maar meteen het programma van The Good Guys, met Frank van Agtmaal over te slaan vanmorgen, is wel erg ouderwets. Herkansing vanavond om 19.00 uur. Na de Jukebox met Theo en Gerard.


Nieuwe programma’s vanaf 1 oktober 2016
Geplaatst op 28 september 2016

​Vanaf 1 oktober a.s. is het weekend van 192Radio aangepast met nieuwe programma’s. Hierboven zie je de nieuwe en aangepaste programma’s (in het rood). Aan alle nieuwe programma makers: … Hartelijk Welkom!

Ad Bouman

THE FABULOUS 50’S:

elke zaterdagmorgen van 11.00 - 12.00 uur.

Welkom bij de jaren 50 met Timo van Amstel en Frank van Agtmaal.

De jaren 50: Nederland krabbelde op na de 2e wereldoorlog. We verwarmden ons net met kolenkachels. Het stoofvlees werd gaar op een petroleumstel. Er bestond nog een 6-daagse werkweek en schoolweek. Een douche was een uitzondering. Nieuwbouwwijken werden uit de grond gestampt.

De vakanties werden doorgebracht in eigen land: langs de Noordzeekust of op de Veluwe. Een buitenlandse vakantie was een luxe.

Nog nauwelijks auto’s op straat. Genoeg ruimte om te voetballen dus.

De ingrediënten voor een fuif? Een augurkje in een plakje cervelaat gewikkeld. De dames dronken een zoet Spaans wijntje en de heren een citroentje. En….. bijna iedereen rookte.

En de radio in de jaren 50? Hilversum 1 en 2. Erg saai. Veel gepraat en geen popmuziek! Die waaide eind jaren 50 over uit Amerika, met artiesten als Bill Haley, Chuck Berry, Fats Domino, Connie Francis en natuurlijk Elvis Presley. In Nederland deden we het met Eddie Christiani, Willie Alberti en Corrie Brokken.

En die muziek krijg je vanaf nu te horen bij de Good Guys Timo van Amstel en Frank van Agtmaal. Muziek uit de Fabulous Fifties…!


LAMMENS OP ZONDAG: elke zondagmorgen van 10.00 - 11.00 uur.

Ger Lammens mocht als 12-jarig jochie in de avonduren bij de zeezender Radio Veronica programma’s presenteren. Het werd zijn grote jeugdliefde en hij was wekelijks in de studio te vinden.

Uit kwaadheid om het om zeep helpen van Veronica, zette hij zich af en de domineeszoon ging jarenlang voor de boulevardpers werken.

Hij was later scenarioschrijver bij de Toonder Studio’s, en daarna kwam zijn grote liefde, de radio weer op zijn pad. De Wereldomroep, StadsRadio Rotterdam en op Radio Caroline was hij als Gert van der Zee werkzaam voor Monique Internationaal.

Hij startte samen met een zakenman het commerciële radiostation Holland FM. Zijn programma Lammens op Zondag piekte enorm in de luistercijfers en werd legendarisch. Voor Focus 103 blies hij zijn aloude succes nieuw leven in, Lammens op Zondag was er weer!

Nu is hij terug op het oude nest. 192. “Een droom is uitgekomen,” aldus Ger. “Ik krijg weer het echte Veronica-gevoel van vroeger. Luisteren naar 192 Radio is huiveren… Kippenvel”!


De verzameling van Gerbrand van Boven
Geplaatst op 9 september 2016

Gerbrand van Boven mailde ons een mooie serie scans van zijn zendschip Veronica verzameling!

Bekijk ze op Veronica aan de Muur >


Toegevoegd donateurs-leden pagina
Geplaatst op 4 september 2016

​De Lex Harding show van 6 mei 1971 13.00 - 14.00 uur techniek Ad Bouman


192 Museum in Nijkerk.
Geplaatst op 4 september 2016

​We kregen veel vragen over het 192 museum.

Hier is de relevante informatie.

de toegang is €8,50.


31 Augustus 1974
Geplaatst op 31 augustus 2016

​Vandaag hoor je de i.v.m. de opening van het Veronica Museum in Nijkerk (Alleen voor genodigden) de laatste uitzenddag van Radio Veronica op 192Radio van 8.00 tot 18.00 uur.


Museum RockArt weer geopend
Geplaatst op 27 augustus 2016

​Donderdag 25 augustus heeft Museum RockArt haar deuren weer geopend voor het publiek. Het museum was dan ruim twee maanden gesloten geweest na een hevige hoosbui waarbij het hele museum blank kwam te staan. Er is in die twee maanden veel gebeurd, hard gewerkt en het uiteindelijk resultaat is vanaf 25 augustus weer te zien.

De openingsdagen zijn donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur en iedere eerste zondag van de maand eveneens van 13.00 tot 17.00 uur.

Meer info: www.rockart.nl


Pagina 14 van 55 pagina's: ‹ First  < 12 13 14 15 16 >  Last ›

Nieuwsarchief 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers
Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter