zoek binnen Norderney192.nl


NORDERNEY192 NIEUWS:

Met de benen op tafel
Geplaatst op 15 december 2008

“Met de benen op tafel” was een zondagmiddag programma in de tijd dat men nog in de huiskamer met een pintje naar de radio luisterde. Het programma werd gepresenteerd door Gaston Huysmans die in werkelijkheid Pierre van Ostade heette. En na elke plaat vertelde hij een soort mop. Pierre overleed op 13 oktober 2005 op 88 jarige leeftijd. Pierre was destijds in het dagelijks leven vertegenwoordiger van de Leidse platenmaatschappij CNR – Rood.

Met dit programma is iets merkwaardigs aan de hand; halverwege kondigt Gaston een soort kwis aan met platen uit de Top 40. Hij zegt,” technicus Arnold start de platen”……..en wat gebeurt er?…….helemaal niks!!! En na een paar seconden stilte zegt hij dat de oplossingen kunnen naar postbus enz. enz. Maar wat is er in de studio gebeurd? Technicus Arnold is “vergeten” de Top 40 fragmenten er in te monteren. En de band is zo uitgezonden! Maar met een mengeling van leuke platen; Help van Tony Ronald en een prachtige conference van Jan Blaaser. Techniek Nol Vis.

Geplaatst op de leden/donateur pagina.


Nieuwe bewerking actiejingles door Niels Zack
Geplaatst op 4 december 2008

Onze Norderney medewerker Niels Zack heeft de meersporenbanden van de actiejingles die Ad Bouman altijd bewaard heeft recent een bewerking gegeven.

Niels heeft de zangsporen breed uitgemixed en de backingtrack wat zachter zodat je de verschillende dubs van Patricia Paay en haar zus Yvonne met Okkie Huysden goed kan onderscheiden. Ad moet hier toendertijd al heel wat werk aan hebben gehad omdat er tijdens het inzingen nog met elkaar gepraat werd en de backing van “Love affair” liep niet synchroon met de zang (de recorder liep destijds waarschijnlijk niet op sync maar naband positie tijdens inzingen?). Dat laatste heeft Niels nu gecorrigeerd. Binnenkort komt er ook nog een goeie stereomix. Maar dit is dus maar een “sessie voorbeeld”. Op de bijgaande foto’s kunnen we Niels aan het werk zien. Het uiteindelijke resultaat kun je beluisteren op onzeleden/donateur pagina.


ABTT op 192TV
Geplaatst op 14 november 2008

Binnenkort meer hier…..


Alarmschijf en Tip Voor De Top terug op Veronica 192
Geplaatst op 5 november 2008

Vanaf 4 November 2008 is de Alarmschijf weer te horen op Veronica 192.

Fleetwood Mac met Oh Well part 1 is vanaf 4 november te horen als eerste Alarmschijf.
Net zoals destijds wordt de Alarmschijf om het uur gedraaid. We beginnen gewoon opnieuw met de lijst. In het andere uur hoor je ieder uur Veronica’s Tip voor de Top. Vanaf 1960 tot de 1ste Alarmschijf, draaien we een nieuw binnengekomen plaat uit de Muziek Express lijst van die week.


Nieuw: 1972 online
Geplaatst op 27 oktober 2008

1972 zou de geschiedenis in gaan als het jaar van de golflengtewisseling van de oude vertrouwde 192 meter naar 538 meter. Ook zouden er een paar programma’s verdwijnen waaronder het zeer gewaardeerde ‘Sportief zijn beter worden’ van Henk van Dorp. En de totale programmering ging ook op deschop.
Het jaar begint niet echt met ophef en vertier of het moest de steunbetuiging van een luisteraar zijn uit Alkmaar die op 11 januari een ingezonden brief schreef aan de Alkmaarsche Courant waarin hij of zij z’n verbazing uitspreekt over het democratisch gehalte van onze Tweede Kamer ...

De historie gaat verder in de geschiedenis van Radio Veronica in het jaar 1972


Pagina 92 van 92 pagina's: ‹ First  < 90 91 92

Nieuwsarchief
 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers
Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter