zoek binnen Norderney192.nl


NORDERNEY192 NIEUWS:

RADIO CAROLINE 45 JAAR
Geplaatst op 9 april 2009

Op goede vrijdag 1964 begonnen de reguliere uitzendingen van Radio Caroline op de 199 meter in de middengolf (AM). Radio Veronica was het voorbeeld voor Ronan O’Rahilly om een Engels offshore station te beginnen. Velen volgden zijn voorbeeld.

Om dit 45 jarige jubileum te vieren, herdenkt Veronica192 ism De Offshoreradio Club op goede vrijdag en het paasweekendRadio Caroline, de grondlegger van Engelse offshore (Piraten) stations. Met jingles, fragmenten en natuurlijk veel muziek uit die periode.

Zie de streamprogrammering voor de speciale programma’s.


Juul Geleick op bezoek bij de Beatgeneratie
Geplaatst op 25 februari 2009

(Update info onderaan dit bericht (downloadlink))

(Persbericht EDE FM)

Op woensdag 4 maart bezoekt Juul Geleick, oud technicus van de zeezender radio Veronica de studio van EDE FM tijdens het programma de Beatgeneratie.
Juul Geleick kwam in 1967, midden in de flowerpower tijd, werken bij radio Veronica. Aangenomen door de legendarische Joost den Draaier werkte hij er tot de zender, gedwongen door overheidsmaatregelen haar laatste uur uitzond op 31 augustus 1974.
Deze 7 jaren hebben het leven van Juul voor altijd veranderd en hij noemt het zelf één van de belangrijkste periodes van zijn leven. Dat is, voor iemand die de meest roerige tijden van deze zender mee heeft gemaakt natuurlijk ook niet verwonderlijk. Hij was betrokken bij de proefnemingen met een nieuwe golflengte voor Radio Veronica, de 538 meter (waar het huidige radio 538 zijn naam regelrecht aan dankt), stond op het strand toen het zendschip van Veronica, de Norderney daar in april 1973 na in een vliegende storm van haar ankers af geslagen te zijn muur vast kwam te liggen en toen de zender in augustus 74 haar laatste uur uitzond was Geleick samen met al zijn Veronica collega’s aan boord.

Juul was in de jaren 67 tot 74 samen met Ad Bouman de vaste technicus van de meest populaire presentator van Nederland, Lex Harding. Met Lex kreeg hij een bijzondere band, of, zoals hij zelf ooit aan gaf, “wij voelden elkaar blindelings aan”.

Juul Geleick is na zijn periode bij de zeezender Veronica nog jarenlang werkzaam geweest voor de TROS als programmatechnicus.
Tegenwoordig houd hij zich vooral bezig met de stichting Norderney (www.norderney192.nl) een stichting die hij samen met zijn oud collega en vriend Ad Bouman in het leven heeft geroepen om het cultureel erfgoed van de zeezender radio Veronica te beheren en te conserveren. De stichting beschikt over duizenden uren programma materiaal uit de zeezender periode van Veronica en heeft regelmatig een reünie van fans en medewerkers van toen. Ook hier zal hij het één en ander over vertellen.

Juul vertelt in het programma de Beatgeneratie over de 7 jaren die hij bij Veronica heeft gewerkt. Anekdotes en persoonlijke verhalen uit die tijd zullen ongetwijfeld de revue passeren. Daarnaast is er ruime aandacht voor zijn favoriete muziek uit die periode.
Voor liefhebbers van de radio van toen een programma om niet te missen.

De beatgeneratie is een programma met muziek uit de jaren 1960 tot 1975, synchroon dus aan het tijdperk van de zeezenders in Nederland. In dit programma herleeft de sfeer van toen via de muziek, de jingles en af en toe ook een oude commercial.

De Beatgeneratie wordt uitgezonden op EDE FM en is te beluisteren via 107.3 in de ether, en op 93.1 op de kabel. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om op 4 maart tussen 22.00 en 23.00 uur live mee te kijken in de studio waar Juul en presentator Jan van Weeterloo aan het werk zijn. Dit kan via de Tv zender EDE TV (kanaal s14 op de kabel). Kijkradio dus, een uur lang. Als u de uitzending mist is er de mogelijkheid om op donderdag 5 maart om 9.00 uur of vrijdag 6 maart om 17.00 uur de herhaling te beluisteren.

Update:

Vrijdag 6 maart om 17 u is de opname te beluisteren op de livestream van Ede.FM.

Of probeer anders de ‘uitzending gemist’ versie van de show via Ede.FM

Update 2:

Beluister/download de Beatgeneratie met Juul Geleick - mp3 (54 mb)


Veronica forum
Geplaatst op 21 januari 2009

Update: het forum is inmiddels geopend: Forum Stichting Norderney

Beste vrienden van de zeezender Radio Veronica. Het kon niet uitblijven, we liepen al een tijd rond met het plan om een speciale ontmoetingsplek te maken voor diegene die de zeezender Veronica een warm hart toedragen en daar met medestanders over willen corresponderen.
Welnu binnen afzienbare tijd zullen we daarom met een forum starten. En daar kunnen we met elkaar alleen over aan Radio Veronica gerelateerde zaken corresponderen. Voor andere zenders is al een voortreffelijk forum. Op het forum kun je ook berichten kwijt over bijvoorbeeld zaken die je over hebt en wilt ruilen met anderen. Wij zullen daar ook zaken aanbieden die overtollig zijn geworden in ons archief. Ook zal het mogelijk zijn om geluidsfragmenten rechtstreeks te posten!

Enfin, als het maar met Radio Veronica te maken heeft.

Het logboek op onze site zal dus ook verhuizen naar het forum.

Nog even geduld maar…........

Hier een foto van de bijeenkomst waar Ad Bouman met onze webmaster e.e.a. bespreekt in, waar kan het ook anders, Lapershoek.


Veronica bladen
Geplaatst op 20 januari 2009

Archiveren is vaak opruimen. Wij vonden in ons archief nog erg veel dubbele Veronica bladen uit de periode tot en met 1974. We zullen deze bladen op de eerst komende “Veronica dag” voor een kleine vergoeding aanbieden.

Er is ook een collectors item bij, een aantal bladen ingebonden uit 1972. Het is geen volledige jaargang.


Joost den Draaijer jarig
Geplaatst op 7 januari 2009

Vandaag viert oud collega en één van de steunpilaren van onze website Joost den Draaijer z’n 68ste verjaardag. Van harte!.

Hier een foto van Joost in studio 4 van de Zeedijk.

foto: © Ad Bouman-Stichting Norderney


Pagina 90 van 92 pagina's: ‹ First  < 88 89 90 91 92 > 

Nieuwsarchief
 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers
Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter