zoek binnen Norderney192.nl


NORDERNEY192 NIEUWS:

Dutch Media Week
Geplaatst op 28 september 2020

Van maandag 5 tot en met vrijdag 9 oktober vindt de Dutch Media Week plaats.

192 Goed Idee is iedere dag live vanuit Beeld en Geluid met de grootste hits van Aller Tijden op vinyl.

De originele Hilversum 3 mengtafel werd voor deze gelegenheid opgeknapt.

Het klinkt weer net als toen, met Jan van Veen, Gerard Ekdom, Leo van der Goot, Jeroen van Inkel, Tineke, Erik de Zwart en Ad Bouman.

Van 5 tot en met 9 oktober - iedere middag van 3 tot 5 LIVE vanaf de Dutch Media Week in Hilversum…

192 Goed idee - Toen en Nu. De uitzendingen zullen worden gestreamd door Beeld en Geluid en natuurlijk ook op 192radio.nl en de abbt.nl


​2 SPECIALS VAN EEN UUR
Geplaatst op 18 mei 2020

A.s. dinsdag 19 mei is er op www.192radio.nl tussen 20 en 22.00 uur een terugblik van een half uur op de zenders Hilversum 1 en 2 in de jaren ‘50. Met o.a. muziek die toen op de radio te horen was. Aansluitend hierop een half uur over de vroege Radio Veronica Met o.a. platen die je toen veel op de zender hoorde.

Het uur daarna is van heel andere garnituur. Dat staat in het teken van de platenkeuze van de bekende Amerikaanse d.j. Jim Pewter. Met veel 50’s, early 60’s, doowop en surf.

De Amerikaanse dj Jim Pewter stond bekend om zijn legendarische oldies-shows die, vooral in de ‘70’s, veel op de American Forces Network (AFN) te horen waren.

Frank van Heerde heeft destijds veel naar die uitzendingen geluisterd en uit de platenkeuze van Jim Pewter een serie programma’s samengesteld. Nogal wat doo-wop en surf uit begin jaren ‘60 en veel platen die in die tijd in Europa nagenoeg onbekend waren. Verder de nodige info over Jim Pewter, de AFN en de Amerikaanse muziekscene in de jaren ‘50.

Eerder werd hier al een special van 2 uur aan besteed. Dit wordt het 3e uur.

Zoals altijd geeft Frank korte en bondige informatie en draait hij vooral veel muziek!

Veel luisterplezier toegewenst.

productie en presentatie: Frank van Heerde

techniek: Jaap Lensen


Terug in de tijd 18 april 1973
Geplaatst op 18 april 2020

​En toen werd het 18 april, in de Veronica geschiedenis een gedenkwaardige dag. Eerst werd de Norderney in alle vroegte vlotgetrokken en door de bergers naar z’n vertrouwde plek gebracht. De directie had voor die methode gekozen omdat dat toch in overleg met de bergers het beste was. Wel bleef er nog een sleepboot van Wijsmuller standy.

En ondertussen vulde Den Haag zich met veel demonstranten die hun eisen tijdens de hoorzitting in de Tweede kamer kracht wilden bij zetten. En onder die demonstranten Ronald Plasterk. Hij zou later minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap worden.


Stichting Norderney: ‘Onderbrengen Veronica archief bij Beeld en Geluid is soort erkenning’
Geplaatst op 16 april 2020

​Zie voor het gehele bericht deze link:

https://www.spreekbuis.nl/juul-geleick-stichting-norderney-het-onderbrengen-van-het-veronica-archief-bij-het-instituut-voor-beeld-en-geluid-is-eigenlijk-ook-een-soort-erkenning/


Terug in de tijd 11 april 1973
Geplaatst op 15 april 2020

​Het zag er naar uit dat de Norderney niet snel zou kunnen worden vlotgetrokken. Ondertussen waren er gesprekken gaande met Ronan O’Rahilly van Radio Caroline om gebruik te kunnen maken van zijn zender a/b van de Mi Amigo.

En dat lukte getuige de telex die vanuit de Veronica burelen werd verstuurd.


Pagina 3 van 92 pagina's:  < 1 2 3 4 5 >  Last ›

Nieuwsarchief
 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers
Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter