192 Radio     192 Video
zoek binnen Norderney192.nl


Nieuws Lijsten Forum Adje Bouman's Top Tien 192 Radio 192 Radio programmering 192 TV 192 Videostream Lijsten
NORDERNEY192 NIEUWS:

De Top 100 van 1971
Geplaatst op 28 december 2010

Zondag 2 januari is er de Top 100 van 1971. Zes uur lang van 12.00uur tot 18.00uur de beste platen van 1971 op een rijtje gezet door Rick van Dijk.


Nieuw Programma ‘Nederbeat’
Geplaatst op 18 december 2010

Met ingang van 1 januari is er een nieuw programma te beluisteren op de 192 radiostream. Op nieuwjaarsdag om 20.00 uur start een uur vol met Nederbeat, samengesteld en gepresenteerd door Jan van Weeterloo. Voorlopig gaat dit programma 1 keer per 14 dagen in de oneven weken (1, 3, 5 etc) de lucht in.

Hoewel het allemaal nog verder vorm moet krijgen is er 1 ding al bekend: de vaste rubriek Men vraagt en wij draaien!

Hier is ruimte voor aanvragen van luisteraars op het gebied van Nederbeat. Zover voorradig in studio van Weeterloo of anderzijds aangereikt zal je verzoek worden gedraaid. Verzoekjes kunnen vanaf nu worden gestuurd aan wijdraaien@gmail.com. Heb je er een leuk verhaal of herinnering bij, mail die dan mee.

Veel luisterplezier! Want ook voor Nederbeat geld: luister mee naar 192!


Veronica aan de muur
Geplaatst op 29 november 2010

Het prachtige en messcherpe model van van Hans Hettelder is klaar! Mario Elewaut stuurde een recente zondergangsfoto van zijn Norderney. Rick van Dijk stuurde 2 foto’s van zijn Veronica-attributen aan de muur.

Zie Veronica aan de muur


ABTT voor 192TV
Geplaatst op 9 november 2010

Maandagavond 6 februari a.s. is er een 45 jarig jubileum uitzending van de allereerste ABTT (Adje Bouman Top Tien) op 192TV. Met als speciale gast Jan van Veen, die op 6 februari 1967 de basis legde van dit bejubelde maar ook verguiste radioprogramma.
Van 20.00uur tot 21.00 (zeer waarschijnlijk wat langer) en de herhaling van 00.00uur tot 01.00uur. 1967, een mooi jaar, met mooie clips. Kijken dus !


Nr. 1 in ABTT nu ook te Zien!
Geplaatst op 2 november 2010

Vanaf nu is er op de ABTT.nlwebsite de Nr. 1 in de ABTT ook te zien. Klik op de player (onder de lijst en tekst)


De Nationale Zaterdagmiddag Gebeurtenis
Geplaatst op 19 oktober 2010

De nationale zaterdagmiddaggebeurtenis - live, die iedere zaterdag via onze stream te beluisteren is, kun je nu voortaan via een “uitzending gemist” optie ook via de donateurs-leden pagina beluisteren. Voor al diegenen die ‘m gemist hebben op het uitzendtijdstip komen ze na een paar dagen beschikbaar.

Voor diegenen die nog geen donateur zijn, dat kan makkelijk > http://www.norderney192.nl/v_192lid.html

Daar zullen de programma’s enige dagen blijven staan om daarna weer ververst te worden.


Harry’s boek
Geplaatst op 8 oktober 2010

Oud Veronica collega studeerde door en werd “dr” als historicus. Hij studeerde af in Leiden dat was ook de plaats waar gisteravond z’n boek met verhalen uit de geschiedenis van de popmuziek ten doop werd gehouden. Het eerste exemplaar ging naar Leo Blokhuis, op de foto links.

Het was een feestelijke gebeurtenis met een hoog reünie-gehalte.

Hieronder de tekst die Harry bij z’n uitnodiging had gedaan. En een foto van de uitreiking gisteravond in Leiden.

==========================================

Als je een boek schrijft weet je nooit wat er gaat gebeuren. Het is alweer bijna drie jaar geleden dat ‘Soldaten van God’ verscheen. Plotseling was ik ‘schrijver’ geworden. Ik wist niet wat me overkwam. In een mum van tijd kwamen er mensen van diverse kranten bij me thuis op bezoek. Bovendien werd ik vele malen uitgenodigd om in radioprogramma’s te verschijnen. Begin 2008 was er zelfs een week dat ik elke dag op de radio was. Een paar maanden later werd ‘Soldaten van God’ genomineerd voor de Grote Geschiedenis Prijs. Mijn ‘eersteling’ werd door ‘deskundigen’ zo maar uitgeroepen tot een van de beste geschiedenisboeken van het jaar.

Al eerder was ik begonnen met het schrijven over de geschiedenis van de popmuziek. Meer dan een kwart eeuw was ik werkzaam in die wereld, bij diverse grammofoonplatenmaatschappijen. Bovendien maakte ik acht jaar lang programma’s bij radio Veronica, produceerde in 1973 namens de muziekindustrie het Popgala voor de VARA-televisie en schreef voor ontelbaar veel blaadjes, krantjes en muziekbladen. De laatste jaren ben ik me als een ‘wijze’ maar ook grijze historicus opnieuw met de popmuziek gaan bezighouden en dat doe ik nog steeds. Het eerste resultaat van mijn onderzoek is het boek ‘Money Money Money? Verhalen uit de geschiedenis van de popmuziek. Deel 1’. Ik ben er trots op dat het wordt uitgegeven door Conserve, de uitgeverij van mijn voormalige collega Kees de Bakker. Kees was in de periode 1974-1976 perschef bij platenmaatschappij Polydor.

Het boek ziet er met 352 pagina’s met verhalen en foto’s, al zeg ik het zelf, prachtig uit. Dat komt mede door Hans Becker die verantwoordelijk is voor de foto’s/illustraties. Hans verzorgde jarenlang het popjournaal van radio Veronica.


De Nationale Zaterdagmiddag Gebeurtenis
Geplaatst op 30 september 2010

Vanaf Zaterdag 2 Oktober is de Radio Veronica Top 40 een half uur langer! De Top 40 begint dan om 13.30uur vooraf gegaan door een half uur Goud van Out.


Norderney aan de kade en aan de muur
Geplaatst op 6 september 2010

Henriette uit Hoogeveen heeft het Veronicaschip geschilderd. En Gertjan was in Antwerpen deze zomer.

Afbeeldingen toegevoegd op pagina aan de muur >


Pagina 68 van 75 pagina's: ‹ First  < 66 67 68 69 70 >  Last ›

Nieuwsarchief
 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers
Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter