zoek binnen Norderney192.nl


NORDERNEY192 NIEUWS:

Foto’s 18 april Lapershoek online
Geplaatst op 21 april 2009

Een serie foto’s gemaakt door Bert Verweij staat nu online op deze site in de Norderney fotogalerij.Meer foto’s zijn te vinden op Mediapages.nl.


Veronica 50 jaar - 18 april
Geplaatst op 17 april 2009

En dat gaan we groots aanpakken. Om te beginnen is er op zaterdag 18 april van 11.00 uur tot 18.00 uur weer een leuke Veronica dag in Hotel Lapershoek. In de gecombineerde winkel van Veronica en Museum Rock Art zijn nog niet eerder verschenen artikelen te koop. Dit jaar natuurlijk ook weer een popquiz met Erik de Zwart.
Doe mee en stuur een mail naar norderney@hetnet.nl ovv PopQuiz. Er doet ook een VeronicaTeam mee, dat wordt lachen dus.
De muziek en beelden van Radio Veronica ontbreken uiteraard niet.

Hotel LapershoekKom dus zaterdag 18 April a.s. naar Hotel Lapershoek in Hilversum om samen met diverse Veronica medewerkers van toen een gezellige dag te beleven.
Hotel Lapershoek, Utrechtseweg 16, ligt op 5 minuten lopen van Station Sportpark. Toegang 5 euro.

Radio ParadijsRadio Paradijs zendt in samenwerking met de Stichting Norderney oude historische Veronica programma’s uit op 1584 AM (middengolf). Deze programma’s waren ooit tussen 1960 en 1974 vanaf zee te horen.

De Paradijs zender is de laatste tijd wat sterker geworden.

De oude Veronica programma’s worden vanaf nu tot en met zondag tussen 6 uur ‘s morgens en 8 uur ‘s avonds uitgezonden.


Lex Harding jarig
Geplaatst op 15 april 2009

De 16e april viert Lex Harding z’n verjaardag. Als één van de sponsors van onze website willen wij hem natuurlijk een mooie verjaardag wensen.


RADIO CAROLINE 45 JAAR
Geplaatst op 9 april 2009

Op goede vrijdag 1964 begonnen de reguliere uitzendingen van Radio Caroline op de 199 meter in de middengolf (AM). Radio Veronica was het voorbeeld voor Ronan O’Rahilly om een Engels offshore station te beginnen. Velen volgden zijn voorbeeld.

Om dit 45 jarige jubileum te vieren, herdenkt Veronica192 ism De Offshoreradio Club op goede vrijdag en het paasweekendRadio Caroline, de grondlegger van Engelse offshore (Piraten) stations. Met jingles, fragmenten en natuurlijk veel muziek uit die periode.

Zie de streamprogrammering voor de speciale programma’s.


Juul Geleick op bezoek bij de Beatgeneratie
Geplaatst op 25 februari 2009

(Update info onderaan dit bericht (downloadlink))

(Persbericht EDE FM)

Op woensdag 4 maart bezoekt Juul Geleick, oud technicus van de zeezender radio Veronica de studio van EDE FM tijdens het programma de Beatgeneratie.
Juul Geleick kwam in 1967, midden in de flowerpower tijd, werken bij radio Veronica. Aangenomen door de legendarische Joost den Draaier werkte hij er tot de zender, gedwongen door overheidsmaatregelen haar laatste uur uitzond op 31 augustus 1974.
Deze 7 jaren hebben het leven van Juul voor altijd veranderd en hij noemt het zelf één van de belangrijkste periodes van zijn leven. Dat is, voor iemand die de meest roerige tijden van deze zender mee heeft gemaakt natuurlijk ook niet verwonderlijk. Hij was betrokken bij de proefnemingen met een nieuwe golflengte voor Radio Veronica, de 538 meter (waar het huidige radio 538 zijn naam regelrecht aan dankt), stond op het strand toen het zendschip van Veronica, de Norderney daar in april 1973 na in een vliegende storm van haar ankers af geslagen te zijn muur vast kwam te liggen en toen de zender in augustus 74 haar laatste uur uitzond was Geleick samen met al zijn Veronica collega’s aan boord.

Juul was in de jaren 67 tot 74 samen met Ad Bouman de vaste technicus van de meest populaire presentator van Nederland, Lex Harding. Met Lex kreeg hij een bijzondere band, of, zoals hij zelf ooit aan gaf, “wij voelden elkaar blindelings aan”.

Juul Geleick is na zijn periode bij de zeezender Veronica nog jarenlang werkzaam geweest voor de TROS als programmatechnicus.
Tegenwoordig houd hij zich vooral bezig met de stichting Norderney (www.norderney192.nl) een stichting die hij samen met zijn oud collega en vriend Ad Bouman in het leven heeft geroepen om het cultureel erfgoed van de zeezender radio Veronica te beheren en te conserveren. De stichting beschikt over duizenden uren programma materiaal uit de zeezender periode van Veronica en heeft regelmatig een reünie van fans en medewerkers van toen. Ook hier zal hij het één en ander over vertellen.

Juul vertelt in het programma de Beatgeneratie over de 7 jaren die hij bij Veronica heeft gewerkt. Anekdotes en persoonlijke verhalen uit die tijd zullen ongetwijfeld de revue passeren. Daarnaast is er ruime aandacht voor zijn favoriete muziek uit die periode.
Voor liefhebbers van de radio van toen een programma om niet te missen.

De beatgeneratie is een programma met muziek uit de jaren 1960 tot 1975, synchroon dus aan het tijdperk van de zeezenders in Nederland. In dit programma herleeft de sfeer van toen via de muziek, de jingles en af en toe ook een oude commercial.

De Beatgeneratie wordt uitgezonden op EDE FM en is te beluisteren via 107.3 in de ether, en op 93.1 op de kabel. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om op 4 maart tussen 22.00 en 23.00 uur live mee te kijken in de studio waar Juul en presentator Jan van Weeterloo aan het werk zijn. Dit kan via de Tv zender EDE TV (kanaal s14 op de kabel). Kijkradio dus, een uur lang. Als u de uitzending mist is er de mogelijkheid om op donderdag 5 maart om 9.00 uur of vrijdag 6 maart om 17.00 uur de herhaling te beluisteren.

Update:

Vrijdag 6 maart om 17 u is de opname te beluisteren op de livestream van Ede.FM.

Of probeer anders de ‘uitzending gemist’ versie van de show via Ede.FM

Update 2:

Beluister/download de Beatgeneratie met Juul Geleick - mp3 (54 mb)


Pagina 87 van 90 pagina's: ‹ First  < 85 86 87 88 89 >  Last ›

Nieuwsarchief
 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers
Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter