zoek binnen Norderney192.nl


Tip voor de Top - LP van de week

Week 26 - 1969


The Ballad of John and Yoko

The Beatles

Apple.  The Ballad of John and Yoko werd in 1969 uitgebracht op single en bereikte in diverse landen de nummer 1-positie in de hitparades, waaronder Groot-BrittanniĆ« en Nederland. Het lied gaat over recente gebeurtenissen in John’s leven. Opmerkelijk is dat alleen Lennon en McCartney meespelen, George Harrison en Ringo Starr waren afwezig tijdens de opnamen.


Where will I be

Golden Earrings

Polydor.


Chicago Transit Authority

Chicago Transit Authority

CBS.  Chicago Transit Authority is het debuutalbum van Chicago. De band heette toen nog Chicago Transit Authority, maar direct na de release in april 1969 van het album, werd de naam op last van Platenmaatschappij CBS, de naam Chicago Transit Authority afgekort tot Chicago. Het album kwam tot stand door zeven maanden oefenen, en diverse concerten. Onder leiding van producer James William Guercio kreeg het album invloeden van zowel van bigband-jazz, maar ook van soul en rock. Guercio produceerde ook het tweede album van de Britse groep Blood, Sweat & Tears, waarmee Chicago vaak vergeleken wordt. De dubbel LP werd in 1970 onderscheiden met een Edison.


Pagina 4 van 491 pagina's: ‹ First  < 2 3 4 5 6 >  Last › 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers
Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter