zoek binnen Norderney192.nl


Tip voor de Top - LP van de week

Week 28 - 1969


The Ballad of John & Yoko

The Beatles

Apple.  The Ballad of John and Yoko werd in 1969 uitgebracht op single en bereikte in diverse landen de nummer 1-positie in de hitparades, waaronder Groot-BrittanniĆ« en Nederland. Het lied gaat over recente gebeurtenissen in John’s leven. Opmerkelijk is dat alleen Lennon en McCartney meespelen, George Harrison en Ringo Starr waren afwezig tijdens de opnamen.


Honky tonk woman

The Rolling Stones

Decca. “Honky Tonk Women”  werd op 4 juli 1969 uitgebracht als single, en is geschreven door Mick Jagger en Keith Richards. Oorspronkelijk heette het nummer “Country Honk” en kende het een countryarrangement. Deze versie werd in maart 1969 opgenomen en verscheen op het album Let It Bleed. De eerste demo’s waren onderdeel van de laatste opnamesessie met oorspronkelijke gitarist Brian Jones, die korte tijd later uit de band werd ontslagen. In de lente van 1969 transformeerde het nummer naar de elektrische versie onder de naam “Honky Tonk Women”, nog voordat Jones’ vervanger Mick Taylor bij de band kwam. Het nummer gaat over vrouw die in een western-bar danst en eventueel een prostituee kan zijn, ook wel een “honky tonk woman” genoemd.


Tommy

The Who.

Track.  “Tommy” is de eerste rockopera van de The Who, en is het allereerste muzikale werk dat expliciet als “rockopera” betiteld werd. Townshend schreef de rockopera, afgezien van twee nummers, die basgitarist John Entwistle schreef. Keith Moon zou ook een nummer hebben geschreven, maar dat bleek uiteindelijk toch door Townshend geschreven te zijn.
Het verhaal over het autistische kind Tommy is een metafoor: de veronderstelling is dat we vijf zintuigen hebben, maar blind zijn voor de realiteit. Tommy staat symbool voor onze eigen onvolkomenheden.
Op de originele LP is het verhaal vrij losdradig en werden de nummers vaak door Townshend aaneengeknoopt.


Pagina 3 van 491 pagina's:  < 1 2 3 4 5 >  Last › 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers
Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter