zoek binnen Norderney192.nl


Tip voor de Top - LP van de week

Week 30 - 1969


I want to live

Aprodite’s Child

Philips. De groep bestond uit Demis Roussos (zang, bas), Vangelis Papathanasiou (toetsen) en Loukas Sideras (drums)


Hello Suzie

Amen Corner

Immediate. The Amen Corner was een Welshe muziekgroep, die eind 1966 in Cardiff werd opgericht door onder anderen Andy Fairweather-Low. De band is genoemd naar een gelegenheid in Cardiff…The Amen Corner… waar de DJ Dr. Rock, iedere zondag soulplaatjes uit de Verenigde Staten draaide.
Hello Suzie komt van Amen Corner’s laatste studioalbum Farewell to the Real Magnificent Seven.


Tommy

The Who

Track.  “Tommy” is de eerste rockopera van de The Who, en is het allereerste muzikale werk dat expliciet als “rockopera” betiteld werd. Townshend schreef de rockopera, afgezien van twee nummers, die basgitarist John Entwistle schreef. Keith Moon zou ook een nummer hebben geschreven, maar dat bleek uiteindelijk toch door Townshend geschreven te zijn.
Het verhaal over het autistische kind Tommy is een metafoor: de veronderstelling is dat we vijf zintuigen hebben, maar blind zijn voor de realiteit. Tommy staat symbool voor onze eigen onvolkomenheden.
Op de originele LP is het verhaal vrij losdradig en werden de nummers vaak door Townshend aaneengeknoopt.


Pagina 2 van 491 pagina's:  < 1 2 3 4 >  Last › 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers
Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter