192 Radio     192 Video
zoek binnen Norderney192.nl


Tip voor de Top - LP van de week

Week 7 - 1969


Ain’t got no - I got life

Nina Simone

RCA.  Ain’t Got No - I Got Life is een single van de Amerikaanse zangeres Nina Simone uit 1968, dat in hetzelfde jaar ook op Simones album ‘Nuff Said! verscheen. Het lied, afkomstig uit de musical Hair, en werd geschreven door James Rado, Gerome Ragni (tekst) en Galt MacDermot. In Nederland stond het vijf weken op nummer 1 in de Veronica Top 40.
Er zijn verschillende opnames van dit nummer, die vaak ten onrechte worden aangekondigd als de ‘oude’  nr. 1 hit van Nina Simone. In 1998 wordt het nummer in een van die andere versies gebruikt voor een reclame, op single uitgebracht, en haalt opnieuw de hitparades. Nina Simone overlijdt op 21 april 2003 op 70-jarige leeftijd in haar huis in Frankrijk.


Love is love

Barry Ryan

MGM. Opvolger van Eloise. Zelfde grootschalig orkest, en arrangement, maar net…....


Blood, Sweat & Tears

Blood, Sweat & Tears

CBS. Gehoord in de Lex Harding Show dat deze LP, zijn LP van de Week is. Dus….Blood, Sweat & Tears werd opgericht in 1967 in New York, door Al Kooper, Jim Fielder, Fred Lipsius, Randy Brecker, Jerry Weiss, Dick Halligan, Steve Katz en Bobby Colomby. De groep is vernoemd naar het gelijknamige album van Johnny Cash uit 1963. Door de tegenvallende verkoopcijfers van het 1ste album, begonnen de relaties tussen de bandleden te verminderen. Columbia Records wilde dat Al Kooper niet meer zou zingen, maar alleen nog orgel ging spelen. De platenmaatschappij zou dan een professionele zanger in huren. Dit was voor Kooper de reden om de band te verlaten. Ook Brecker en Weiss verlieten de band. Columbia Records begon een nieuwe zanger te werven en koos uiteindelijk voor David Clayton-Thomas. Met Chuck Winfield, Lew Soloff en Jerry Hyman erbij had de band uiteindelijk negen leden. Zij brachten een tweede album uit, Blood, Sweat & Tears;  1.Variations On A Theme By Erik Satie   2.Smiling Phases 3.Sometimes In Winter 4.More And More 5.And When I Die 6.God Bless The Child 7.Spinning Wheel 8.You’ve Made Me So Very Happy 9.Blues 10.Variations On A Theme By Erik Satie (2)  11.More And More 12.Smiling Phases


Pagina 2 van 478 pagina's:  < 1 2 3 4 >  Last › 

twitterSTICHTING NORDERNEY | internet www.norderney192.nl | e-mail info@norderney192.nl
sitemap| login donateurs | login medewerkers

Het copyright op alle artikelen en informatie op deze website berust bij de Stichting Norderney tenzij anders vermeld. Niets mag geheel of gedeeltelijk worden overgenomen of vermenigvuldigd, in welke vorm dan ook, dan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Norderney.


Telco Radio Toppers
Norderney192 op Facebook 192 Radio op Twitter